sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Aniversare

20 de ani de existenţă a Academiei Olimpice Române, filiala Mureş

vineri, 11 noiembrie 2011

Inregistrarea Imnului Olimpic

 


Imagini surprinse cu prilejul iterpretarii si inregistrarii Imnului Olimpic de catre elevii corului si orchestrei liceului de Arta din Tg-Mures,dirijor prof.Czedula Kamilla lic. de Arta;solista eleva Modra Noemi cl.XI. D lic. de Arta;recitare in limba romana- eleva Pacurar Teodora Diana cl.XII. D ,colegiul Unirea .
La aceasta realizare si-au adus contributia peste 65 de elevi, cu sprijinul: conducerii liceului de Arta din Tg-Mures , Palatului Culturii din Tg-Mures,conducerii colegiului Unirea si membrilor Cercului Olimpic din Liceul de Arta.

Actiunea este rezultatul parteneriatului media cu Radio Targu-Mures,Televiziunea Tg-Mures si Liceul de Arta din Tg-Mures.Inregistrarea profesionista pe suport CD si DVD cu clipuri din activitea filialei si din municipiul Tg-Mures se va finaliza in perioada urmatoare incercand ca fiecare partener si Cerc Olimpic sa primeasca cate un exemplar pentru a fi inclus in patrimoniul de educatie si cultura Olimpica,utilizandu-le in activitatile Olimpice de promovare a ideilor generoase ale Olimpismului si de punere in valoarea Simbolurilor Olimpice.

Multumim, pe aceasta cale, partenerilor,profesorilor si elevilor care si-au adus contributia la aceasta realizare de exceptie care constituie un moment important in istoricul Academiei Olimpice Romane filiala Mures.




duminică, 16 octombrie 2011

Concurs international "Arta si Sport"

Concurs international "Arta si Sport"

Regulament de desfasurare
- Editia 2012 -

Din dorinta de a transpune in practica unul dintre principiile fundamentale ale Chartei Olimpice, care enunta alianta sportului cu educatia si cultura, C.I.O. - prin Comisia sa de Cultura si Educatie - lanseaza concursul „Arta si Sport” – manifestare care se inscrie in cadrul celebrarii Jocurilor celei de-a XXX-a Olimpiade - Londra, 2012.
Concursul este deschis pentru doua categorii de lucrari:

  • Sculptura
  • Lucrari grafice (pictura, desen, gravura)

Toate creatiile vor avea ca tema „Sportul si valorile olimpice: excelenta, prietenia, respectul”.

Participarea este deschisa tuturor categoriilor de creatori, si va avea doua faze: nationala si internationala.

Faza nationala va selecta lucrarile considerate reprezentative si, deci, apte spre a fi promovate pentru etapa urmatoare. Juriul va fi alcatuit de catre Departamentul Educatie Olimpica, Sport Scolar si Universitar din cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, si va include specialisti in domeniul artelor vizuale.

Faza internationala. In cadrul acesteia, un juriu international, special alcatuit de catre Comisia de Cultura si Educatie a C.I.O. si compus din personalitati provenind de pe toate cele cinci continente, precum si din cadrul C.I.O. si al Muzeului Olimpic de la Lausanne va decerna, pentru fiecare categorie de participanti ajunsi la faza internationala, urmatoarele premii:

  • Premiul I: diploma si 30 000 USD.
  • Premiul II: diploma si 20 000 USD.
  • Premiul III: diploma si 10 000 USD.

Cate o diploma pentru fiecare dintre lucrarile clasate pe urmatoarele 5 locuri.

Tema concursuluiSportul si valorile olimpice: excelenta, prietenia, respectul”, poate fi dezvoltata sub mai multe perspective, la latitudinea fiecarui artist. Se permite asocierea celor trei valori mai sus mentionate, reunite intr-o singura creatie. Se admite inclusiv maniera de exprimare nonfigurativa (abstracta).

Participantii. Concursul este deschis atat artistilor confirmati, cat si tinerelor talente in curs de afirmare, fara vreo limita de varsta.

Conditii tehnice pentru cele 2 categorii de lucrari.

Sculptura: 1,5 x 1 x 1m si maximum 20 kg (cotele respective includ si ambalajul).
Pictura, grafica, gravura: 1,5 x 1 m (inclusiv incadraturile aferente, obligatorii pentru faza internationala).

Creatiile ale caror parametri cantitativi depasesc cotele respective vor fi excluse din concurs.

Calendar

Faza nationala va avea loc in organizarea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Intervalul stabilit pentru depunerea lucrarilor va fi 1 octombrie 2011 - 30 ianuarie 2012.

Pentru lucrarile care au obtinut calificarea la faza internationala, formularul de inscriere va fi insotit de un dosar complet, cuprinzand: numele si o scurta biografie (max. 400 cuvinte); titlul lucrarii; categoria, suportul tehnic si tehnica utilizata; dimensiunile / greutatea lucrarii (cu si fara ambalaj); valoarea asigurarii lucrarii (in USD); fotografii de buna calitate tehnica a lucrarii prezentate.

Autorii ale caror lucrari au obtinut promovarea la faza internationala vor semna o declaratie personala tip.

Faza internationala. Se va desfasura in organizarea Departamentului de Cooperare Internationala si Dezvoltare al C.I.O., impreuna cu Muzeul Olimpic din Lausanne. Aceste organizatii vor asigura logistica necesara organizarii unei expozitii care va include primele 8 lucrari de la fiecare categorie. Lucrarile promovate la aceasta etapa vor trebui trimise pana la data de 28 februarie 2012.

Transportul lucrarilor. Pentru faza nationala, lucrarile vor trebui depuse / trimise la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Bucuresti, sector 1, Bd. Marasti nr. 20 A, cod 011467.

Lucrarile ce urmeaza sa participe la faza internationala vor trebui sa beneficieze de un ambalaj corespunzator si reciclabil, pentru a putea fi folosit si la returnarea lor in Romnania, dupa finalizarea concursului.

Asigurari. Dincolo de asigurarea initiala a lucrarii (a carei valoare va fi inclusa in dosarul de participare), C.I.O. va incheia asigurari speciale pentru lucrarile ce vor face parte din expozitia finala.

Acceptarea prevederilor regulamentare. Prin inscrierea la concurs, fiecare Comitet National Olimpic si fiecare artist accepta implicit termenii prezentului regulament, precum si deciziile luate de juriu, acestea fiind fara drept de apel / contestatie.

Nici o opera apartinand unei colectii sau muzeu nu sunt admise. Nu se accepta / recunoaste dreptul de proprietate al unei terte parti, organizatorul concursului declinandu-si orice responsabilitate in acest sens.

Primele 3 lucrari premiate, la fiecare categorie, vor deveni proprietatea C.I.O., care isi rezerva toate drepturile de reproducere a operelor prezentate in concurs. De altfel C.I.O. - autoritatea suprema in organizarea acestui concurs - este singurul organism cu drept de interpetare a prezentului regulament.

marți, 21 iunie 2011

Crosul Ziua Olimpica, 28.05.2011





Crosul ZIUA OLIMPICĂ, la care au participat 288 de persoane din toate categoriile de vârstă. Acest eveniment a fost marcat de ceremonialul olimpic , în care au fost prezentate simbolurile olimpice și semnificația lor. În prezența tuturor participanților la cros, care au îmbrăcat tricourile albe cu însemnele olimpice, a fost adus și arborat steagul olimpic, de către patru sportivi de performanță de la secția de canotaj a Clubului Sportiv Mureșul, antrenați de doamna Claudia Balint.
La arborarea steagului, a fost intonat imnul olimpic de o formație coral instrumentală formată din 56 de elevi ai Liceului de Artă din Tg Mureș, dirijor prof Kamilla Czedula, această interpretare excepțională, în această variantă, reprezentând o premieră națională.
Flacăra olimpică a fost adusă, după aprinderea ei, de Marea Preoteasă Claudia Togănel, membră a Teatrului Scena din Tg Mureș, înconjurată de 6 vestale , eleve la Liceele Pedagogic, Gh. Șincai și LPS.
Conform regulamentul COSR AOR, au fost premiate următoarele categorii :
*cel mai tânăr/ă participant /ă :
-Mireștean Ionuț 3 ani , din Tg Mureș, și Stan Andra , 6 ani din Luduș
*cel mai vârstnic/ă participant/ă : prof Iszlai Jozsef și Gyeresi Maria
*cea mai numeroasă familie reprezentată de doamna Gorea Maria ( 3 persoane ) și Cocan Mirel și Paul , primii sosiți

Cei mai buni participanți au fost :
La băieți
Tuzses Laszlo , Tg Mureș
Stan Emil , Luduș
Deteșan Raul, Luduş

La fete
Stan Lorena, Luduș
Biriș iulia , Tg Mureș
Trif Alina , Luduș

Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor



Clasamente

Csiki Andreea (prof. Kalman Eniko), Bândean Claudia (prof. Mesaros Mirela) și Matei Alexandra (prof Mesaros Mirela), cu toții reprezentând Liceul de Artă din Tg Mureș, la secțiunea pictură.

La literatură , Călugăr Alexandra Elvira (prof Bako Aliz) Colegiul Unirea, Tomolea Anamaria (prof Zoe Părăian) ,Gimn Mirona din Reghiin și un echipaj de elevi din Gimnaziul Serafim Duicu, prof Rusu Cristina.

Pentatlon,27.05.2011




Organizarea ,,Pentatlonului Şcolar pentru Mileniul III” pentru elevii claselor gimnaziale, 27 mai 2011, orele 14,30, coordonator prof. Ovidia Frâncu, locaţia Gimnaziul Romulus Guga.

La băieți ,
Ruja Rareș (Gimn.Nicolae Bălcescu,prof.Iuliana Turcu), Luca Darius și Rus Valentin.

La fete ,
Ciucă Larisa(Gimn.Nicolae Bălcescu,prof.Iuliana Turcu), Jors Laura ,Oprea Paula și Almășan Anda

marți, 3 mai 2011

Întrebări ,,Cine ştie olimpism"

Vă ataşez, în cele ce urmează legăturile spre pagina Academiei Olimpice Române


şi spre cea care conţine întrebări şi răspunsuri pentru concursul ,,Cine ştie olimpism , câştigă "

Puteţi consulta şi versiunile propuse în anii precedenţi pe pagina filialei AOR Mureş ,

miercuri, 6 aprilie 2011

Pentatlon Olimpic Junior pentru mileniul 3



Miercuri,30 martie, cu incepere de la orele 15, s-a desfasurat, la Gimnaziul Liviu Rebreanu din Tg Mures, prima editie a etapei municipale a Pentatlonului Olimpic Junior pentru Mileniul 3. Au intrat in concurs 20 de elevi, reprezentand gimnaziile Mihai Viteazul, Nicolae Balcescu si Liviu Rebreanu din Tg Mures,pregatiti de profesorii Maria Duca,Iuliana Turcu si Codrut Morariu.

Primele 3 probe ale concursului , reprezentate de alergarea de viteza pe 30 de metri, saritura in lungime de pe loc, si aruncarea mingii de baschet, s-au desfasurat in sala de sport a Gimnaziului. Au urmat ,apoi,probele de cunostinte olimpice, si cea artistica , in care concurentii si-au prezentat valentele sensibilitatii sufletesti,transpuse in desen sau pe aripile muzicii.

In urma performantelor realizate ,in competitia fetelor, podiumul a fost ocupat de :

1.Andreea Onocan ,Gimnaziul Liviu Rebreanu, 116 p (prof Codrut Morariu)
2.Daria Papuc, Gimn. Nicolae Balcescu,110 p (prof. Iuliana Turcu )
3.Aura Voica,Gimn.Mihai Viteazul,108 p (prof Maria Duca)

La baieti, clasamentul a fost urmatorul :

1.Marcel Chiorean, Gimn .Liviu Rebreanu,136 p ( prof Codrut Morariu)
2.Emil Coros ,Gimn. Liviu Rebreanu,134 p ( prof Codrut Morariu)
3.Claudiu Negru , Gimn.Mihai Viteazul 132 p (prof Maria Duca )

Premiantii au fost rasplatiti cu diplome purtand insemnele Comitetului Olimpic si Sportiv din Romania, si ale Academiei Olimpice Romane.

luni, 21 martie 2011

20 de ani...


Dragi colegi,

Azi, 21 martie, Academia Olimpică Română marchează împlinirea a XX de ani de la înfiinţare.

Fără vorbe mari, dar cu satisfacţia reală a lucrului bine făcut, a seriozităţii şi a prestigiului ce decurge din ansamblul activităţilor de educaţie olimpică pe care le-am susţinut în toată această perioadă, ne face plăcere să vă adresăm vouă, reprezentanţii celor 46 de filiale A.O.R., gândurile noastre bune, împreună cu sentimentele prieteneşti şi – desigur – cu satisfacţia de a fi, împreună, membrii marii Familii olimpice.

Mai multe impresii, iniţiative şi amintiri ne vom putea împărtăşi în această vară, în întâlnirea pe care am programat-o la Izvorani, probabil în cursul lunii iulie sau septembrie, şi la care veţi fi invitaţi din timp să participaţi.


Laura Badea Cârlescu, Diana Birtalan, Bogdan Burileanu

Proiect activităţi 2011

Academia Olimpică Română
Filiala Mureş


Proiect de activităţi pentru anul 2011


A. Comisia organizatorică , responsabil Viorel Negreanu
Activităţi:
1.Organizarea , în fiecare Cerc Olimpic din Tg Mureş şi Târnăveni a următoarelor acţiuni:
-concursul de literatură şi jurnalism sportiv: ,,Un condei, numit Fair Play”
-concursul de pictură ,, Jocurile olimpice în imaginaţia copiilor”
-concursul ,, Cine ştie olimpism,câştigă”
2.Organizarea ,,Pentatlonului Şcolar pentru Mileniul III” pentru elevii claselor primare din Tg.Mureş, 30 martie 2011,orele 15-17, coordonator prof.Codruţ Morariu, Locaţia Gimnaziul Liviu Rebreanu.
3.Organizarea ,,Pentatlonului Şcolar pentru Mileniul III” pentru elevii claselor gimnaziale, 27 mai 2011, orele 14,30, coordonator prof. Ovidia Frâncu, locaţia Gimnaziul Romulus Guga.
4.Organizarea unei expoziţii cu toate lucrările de pictură realizate de elevii din judeţul Mureş, cu tema ,, Jocurile olimpice în imaginaţia copiilor”, urmată de jurizarea şi desemnarea lucrărilor participante la etapa naţională.
Toate lucrările vor fi expuse în cadrul Panoramicului Olimpic din data de 28 mai 2011, la Gimnaziul Romulus Guga. Lucrările vor fi însoţite de talonul de participare, şi vor fi postate în sala de sport , începând cu ora 17 a zilei de 27 mai.,până în 28.05,orele 19.
5.Organizarea concursului judeţean de literatură şi jurnalism sportiv: ,,Un condei, numit Fair Play”urmată de jurizarea şi desemnarea lucrărilor participante la etapa naţională.
Toate lucrările,tehnoredactate,vor fi expuse în cadrul Panoramicului Olimpic din data de 28 mai 2011, la Gimnaziul Romulus Guga. Lucrările vor fi însoţite de talonul de participare, şi vor fi postate în sala de sport , începând cu ora 17 a zilei de 27 mai, .,până în 28.05,orele 19.
6.Organizarea Crosului Olimpic în municipiile Tg.Mureş şi Târnăveni, 28 mai 2011

6.1 Locaţie Tg.Mureş, gimnaziul Romulus Guga:
8-9,15 înscrieri
9,30 Ceremonial Olimpic de deschidere
10 Start , pe o distanţă de aproximativ 2,5 km, pe traseul afişat la înscriere
11 Premiere si Ceremonial Olimpic de inchidere

6.2.Locaţie Târnăveni, centrul municipiului

7.Panoramic artistic,coordonator prof.Karol Kemendi
8.Demonstraţie şi joc sportiv Korfball,coordonator prof.Jozsef Iszlai
9.Demonstraţie escaladă perete vertical,responsabil prof.Bruno Szikszai, Liceul Sanitar
10.Tabără de educaţie,sport şi cultură olimpică, Sovata,24-30 iulie 2011



B. Comisia de educaţie şi cultură olimpică, repsonsabil prof.Adina Maria Chirilă
Activităţi:
1.Întâlnire cu directorii gimnaziilor din judeţul Mureş,în vederea prezentării obiectivelor şi acţiunilor olimpice cuprinse în proiectul de activităţi al filialei AOR Mureş
2.Întâlnire cu directorii consiliilor de conducere ale Cercurilor Olimpice şi Clubul Olimpic Târnăveni,pentru prezentarea proiectului de activităţi pe 2011, şi stabilirea direcţiilor de promovare a direcţiilor de promovare a Voluntariatului în rândul elevilor şi profesorilor. 17.03.2011

C. Comisia de cercetare, responsabil prof. Aliz Tunde Bako

Activităţi:
1.Organizarea sesiunii de referate cu tematică olimpică, pentru profesori şi elevi
2.Pregătirea tematicii pentru concursul ,,Cine ştie Olimpism , câştigă” , şi actualizarea acestora.

D. Comisia de formare specialişti, responsabil prof. Adrian Rucoi
Activităţi:
1.Întâlnirea anuală cu directorii şi consiliile de conducere ale Cercurilor Olimpice,pentru prezentarea proiectului de activităţi al filialei AOR Mureş, şi a regulamentelor de organizare a concursurilor.
2.Prezentarea proiectului de organizare a taberei de educaţie , sport şi cultură olimpică,ediţia I.
3.Organizarea de noi Cercuri Olimpice în municipiul Tg.Mureş şi în judeţul Mureş.

Activităţile cuprinse în prezentul proiect de activităţi vor fi organizate până în data de 31 mai, anul curent,termenele fiind stabilite la prima întâlnire cu membrii Consiliului Filialei AOR Mureş şi responsabilii Cercurilor Olimpice.


Proiect de activităţi întocmit de

Director filiala AOR Mureş,

ELENA VLAS


tehnoredactat
secretar AOR filiala Mureş

Codruţ Morariu

duminică, 20 martie 2011

Selecţie Întrebări Pentatlon olimpic Junior

1. Câte cercuri olimpice sunt desenate pe drapelul olimpic?
a) 4
b) 5
c) 6
2. Ce culoare de fond are drapelul olimpic?
a) albastru
b) alb
c) roşu
3. În ce an a fost organizată prima ediţie a Jocurilor Olimpice moderne?
a) 1896
b) 1900
c) 1914
4. Unde se aprinde flacăra olimpică?
a) la Olympia
b) la Atena
c) în oraşul care organizează jocurile
5. Cum sunt colorate cercurile olimpice înlănţuite de la stânga la dreapta?
a) roşu, galben, albastru, negru, verde
b) albastru, galben, negru, verde, roşu
c) negru, verde, galben, roşu, albastru
6.Cine este cea mai cunoscută gimnastă româncă?
a) Andreea Răducan
b) Nadia Comăneci
) Lavinia Miloşevici
7. Cine a câştigat primul titlu de campion olimpic pentru România?
a) Ivan Patzaichin
b) Iosif Sîrbu
c) Nicolae Linca
8. Cine este preşedintele C.O.S.R.?
a) Ion Ţiriac
b) Octavian Morariu
c) Octavian Belu
9. La ce ramură sportivă s-a obţinut singura medalie olimpică la o ediţie a J.O. de iarnă?
a) bob
b) schi
c) patinaj
10. Cine a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului XX?
a) Viorica Susanu
b) Elisabeta Lipă
c) Georgeta Damian
11. Când se rosteşte Jurământul olimpic?
a) în deschiderea Jocurilor Olimpiceb) în prima zi de la aprinderea torţei olimpice
c) înaintea fiecărei probe sportive
12. Ce este imprimat pe drapelul olimpic?
a) un porumbel
b) o ramură de măslin
c) cercurile olimpice
13. Ce se înţelege prin expresia „Olimpiadă”:
a. Un cuvânt derivat din olimpism
b. Intrecere sportiva de anvergură
c. Intervalul (de 4 ani) dintre două ediţii ale Jocurilor Olimpice
14. Care dintre campioanele olimpice la maraton a obţinut această performanţă la vâsta de 38
de ani?
a. Catherine Ndereba – KEN
b. Constantina Diţă Tomescu – ROU
c. Chunxiu Zhou – CHN
15. Academia Olimpică Română a fost înfiinţată în anul:
a) 1914
b) 1970
c) 1991
16.Deviza olimpică „Citius – Altius – Fortius” înseamnă:
a) umanitate – prietenie – pace
b) mai repede – mai sus – mai puternic
c) cunoaştere – respect – colaborare
17.Cine a fost renovatorul Jocurilor Olimpice moderne?
a) Juan Antonio Samaranch
b) Pierre de Coubertin
c) George Plagino
18.Care a fost cea mai bună performanţă olimpică obţinută de echipa masculină de
handbal?
a) aur
b) argint
c) bronz
19.Cine rosteşte Jurământul Olimpic ?
a) cel mai bun sportiv al ţării gazdă b) cel mai bun sportiv al continentului
c) cel mai bun sportiv al lumii
20.92. Cine a scris versurile şi muzica Imnului Olimpic?
a. un necunoscut şi S. Samara
b. C.Palamas şi un necunoscut
c. C.Palamas şi S.Samaras

duminică, 6 martie 2011

Structuri Olimpice în judeţul Mureş

STRUCTURI OLIMPICE ÎN JUDEŢUL MUREŞ

Club Olimpic Târnăveni:
director Matei Alexandru, ing;primar
municipiul Târnăveni
comisia 1. organizatorică Lenuţa Bagher
comisia 2. educaţie şi cultura olimpică Meghesan Sorin Nicolae viceprimar
comisia 3. cercetare şi documentare Voda Mircea prof.director gimn.Traian
comisia 4. formare şi perfecţionare specialişti Dendrino Ana prof.liceu

Cercuri Olimpice în municipiul Tg-Mureş

Consiliile de conducere:

*Liceul cu Program Sportiv :
director Patru Sorin prof
secretar Lungu Adriana eleva
membri Popovici Camelia prof.
Nagy Ilona prof
Porav Paul elev

*Gimnaziul Liviu Rebreanu :
director Morariu Codrut profesor
secretar Coroş Emil elev
membri Todea Alexandru prof
Morariu Crina prof
Pop Marius prof
Demeter Zoltan prof

*Gimnaziul Serafim Duicu
director Francu Ovidia prof
secretar Pogacean Melisa eleva
membri Fehervari Ilona prof
Suciu Daniela prof
Rusu Cristina prof
Tothpal Eugen prof
Oprea Mioara prof
Jorj Laura eleva

*Liceul Pedagogic
director Kemendi Karol prof
secretar Moldovan Anca eleva
membri Buta Ioana Florina eleva
Caculea Iosif Emanuel elev
Vaidean Maria Adela eleva
Kozma Eva Orsolya eleva

*Liceul Unirea
director Bako Aliz prof
secretar Tudose Virgil prof
membri Cristina Branea prof. director
Kozac Mioara prof. director adjunct
Bogdan Madalin elev
Parajdi Dalma eleva

*Grup Scolar Gheorghe Sincai
director Gingulescu Doina prof
secretar Campean Catalin elev
membri Carnatiu Doina prof
Vacar Daniel elev
Risca Alexandru elev

Liceul de Arta
director Nadasan Ioana prof
secretar Moldovan Andras elev
membri Stefan Anamaria prof
Cormos Florin elev
Almasan Anda eleva

*Gimnaziul Mihai Viteazul
director Duca Maria prof
secretar Bichis Tudor elev
membri Francu Mariana prof
Fekete Csongor elev
Fekete Reka eleva


*Gimnaziul Romulus Guga
director: Iacob Octavian Aurel
secretar : Sălăgean Monica
membri : Peterlicean Cornel
Năsăudean Nicolae
Bartos Csongor

*Gimnaziul Nicolae Balcescu
Director : Iuliana Turcu
Secretar : Amalia Moga
Membri : Calin Darius Sztan elev,
Elena Haba,parinte

Cercuri Olimpice în judeţul Mureş

*Cercul Olimpic Reghin
director Eduard Zoltan Csupan,prof
secretar Claudia Dan,prof
membri :Diana Blaga
Andreea Micher
Ionela Iamnitchi

*Şcoala Generală Ioan Vlăduţiu Luduş
director Petrea Delia Liana,profâ
secretar : Macavei Letiţia,elevă
membri : Hagău Adela,prof
Roman Mirena,prof
Borz Ciprian,prof



*Gimnaziul de stat Vasile Moldovan Tarnaveni
director Megiesan Monica prof
secretar Campean Sergiu elev

*Gimnaziul de stat Avram Iancu Tarnaveni
director Ciurca Emil, prof. director adjunct
secretar Negrut Dan prof
membri Lupu Emil prof
Socaciu Catalin elev

*Gimnaziul de stat Traian Tarnaveni
director Voda Mircea prof
secretar Caliman Madalin elev
membri Pocan Sergiu elev
Cernea Bogdan elev
Salcau Sebastian elev

*Gimnaziul de stat comuna Gornesti
director Golya Iuliana prof director
secretar Balint Iulianna,prof
membri Zoldi Endre prof
Molnar Monika eleva
Nistor Renata eleva


vineri, 4 februarie 2011

A 10-a Sesiune Internaţională Comună pentru preşedinţii şi directorii Academiilor Naţionale Olimpice şi cadrele Comitetelor Naţionale Olimpice



Imagini de la a 10-a Sesiune Internaţională Comună pentru preşedinţii şi directorii Academiilor Naţionale Olimpice şi cadrele Comitetelor Naţionale Olimpice
12-19 mai 2010,Grecia